#nøglekamp3

Supersvær opgave mod IF Føroyar venter lørdag.

Efter i den forgangne weekend at havde besejret KB med 5-1 i den vigtige bundkamp, venter nu endnu en svær og vigtig kamp. Lørdag gælder det så på udebane sympatiske IF Føroyar, der sammen med Rønne fB slås hårdt for at komme fri af nedrykningsdyndet.

Færingerne er aktuelt placeret på en aktuel 13. plads i serien, og ligger således fire point efter Hvidovre på 12. pladsen - dog med en kamp i hånden. Iøvrigt gjorde et stærkt Hvidovrehold (Næsten identisk med det der slog Rønne fB 3-1) tirsdag aften det grimme ved topholdet Tårnby FF, der blev sendt retur til Amager med et 3-0 nederlag i bagagen. IF Føroyar også i ilden ilden forgangne uge, da holdet i Sydbank Pokalen måtte se sig besejret 3-1 af Københavnsseriekollegaerne fra FB.

Man ikke helt lade sig narre af den aktuelle placering for hjemmeholdet, for de gode færinger kan både levere fight og spil til langt mere end den aktuelle bundplacering indikerer. Når det så er sagt, så har foråret indtil videre ikke været synderligt succesfuldt for det blåblusede hjemmehold, der i sine hidtidige seks kampe kun har indhøstet to point gennem uafgjort mod henholdsvis NB Bornholm og HB. Henover vinterpausen har IF Føroyar hentet noget af en forstærkning i form af Næstved 1. divisions topscoreren fra efteråret 2018, Finnur Justinussen, til klubben, så her skal Rønne fB forsvaret virkelig være årvågne.

Rønne fB stemplede flot ind i 5-1 sejren over det teknisk dygtige KB mandskab, der da Rønne fB først fik styr på sit eget spil, blev tempomæssigt overløbet. Sejren var særdeles vigtig for Rønne fB i den alt mere fortættede bundstrid i serien, hvor der en tommelfingerregel om, at man skal have mindst 35-36 point kontoen for at være helt sikker på at undgå nedrykning. I det regnskab ”mangler” Rønne fB fortsat 6-7 point, og med 6 kampe tilbage hvoraf 4 af dem er på udebane mod tre Top 4 hold (KFUM, Tårnby FF og PI Fodbold), ja så er der meget dårligt plads til ikke at tage point med retur fra IF Føroyar kampen.

På hjemmebanen Rønne stadion nord, venter så den 18. maj FK Prespa, og den 01. juni formstærke B1903, hvilket begge er kampe også af særdeles vital betydning. Jo det har, er- og bliver i sandhed et forår som cheftræner Mathias Jensen før sæsonstarten beskrev som 13 cupkampe, hvor kun en sejr reelt set kan bruges.

Det omvendte opgør i efteråret 2018 sluttede målrigt med en Rønne fB sejr på 6-2. Se TV2 Bornholms reportage fra denne kamp > HER

Til opgøret lørdag hat trænerteamet udtaget nedenstående trup:

Lukas Olesen

Emil Munk Jensen

Oskar Møller

Mads Marholt

Anton Dich

Nicklas Harder Mogensen

Admir Muric

Edonis Emini

Mathias Ellebye

Bjørn Jensen

Chriss Jacobsen

Nichlas Poulmann

Mads Bonde

Nilas Stange

Der er et par ændringer i forhold holdet der i den forgangne weekend besejrede KB. Ude er Peter Feldfoss, samt Mathias Jensen. Sidstnævnte erstattes af Edonis Emini, der senest var forhindret grundet arbejdsmæssige udfordringer, medens førstnævnte erstattes af "chefindpisker" Admir Muric.

Der er kampstart lørdag den 04. maj kl. 15.30 Kløvermarken Kunstbane 2