Tilftredshed med opstart

Cheftræner Mathias Jensen ser med tilfreds både tilbage og frem.

- Den første måned er gået fint med 6 boksetrænings pas, hvilket har betydet at grundformen har været forholdsvis høj når vi er startet på banen. Indtil videre har vi arbejdet med vores presspil/genpres og kondition. De to ting hænger sammen, da vores spillestil fremover kræver en meget god kondition, da jeg gerne vil kunne ligge et hårdere pres på modstanderne. Vi har derfor arbejdet med flere høj intense spil hvor fokus netop har været på pres, genpres og kondition. Det er et mål for os, at gøre de fleste ting via spil, således at løb uden bold "kun" varer 5-10 minutter pr. træning.

- Det er vigtigt for mig at det er sjovt at komme til fodbold, selvom der er fokus på kondition. Vi har været og er inde i en proces, hvor vi er i gang med at finde frem til den trup der skal repræsentere Rønne fB i foråret og gerne længere frem i tiden. Vi er i skrivende stund "nede" på 33 mand, selvom vi indtil videre har skåret 9 spillere fra truppen. Alle har fået chancen i opstarten for at vise sig frem. I min tid i Rønne fB, både som træner og spiller så har jeg ikke oplevet en trup på over 40 mand til at starte vintertræningen med, så opbakningen til overbygningen kan vi bestemt ikke klage over.

- Vi har mistet 7 spillere i København + at vi desværre ser ud til at have tre knæskader som ikke ser ud til at spille lige indenfor de næste uger. Admir Muric træner med, men afventer svar fra hospitalet fra en MR Scanning som heldigvis viste at der kun er meget lidt galt med hans menisk. Det var den skade der holdt ham ude i slutningen af efteråret. Det var glædeligt at det trods alt kun var en lille menisk skade. Nichlas Poulman er blevet opereret tilbage i december måned for samme skade og er stadig ikke færdig med sin genoptræning. Han træner lidt med, men i mindre grad end Admir. Alexander Pedersen afventer ligeledes en tur til MR Scanning, men ifølge vore fys Kim Rander ligner det den tredje menisk skade, hvilket også vil kræve en operation.

 - Det et naturligvis er svært at erstatte spillere med tilsammen tæt på 800 KS kampe henover natten, hvilket vi selvfølgelig er opmærksomme på. Dog vil jeg sige, at vi har været heldige at få spillere ind som er kommet til Bornholm fra resten af Danmark, samt at have fået Marius Finsen fra NB Borholm og Omer Jawad hjem fra Kbh. Jeg vil ligeledes sige, at det langt om længe ligner noget på ungdomssiden. Vi har lidt under det i efterhånden, men endelig synes jeg vi har nogle spillere som har talentet og ikke mindst indstillingen til at gå direkte fra ungdoms fodbold til at kunne være med i kampen om en plads i startopstillingen. Det er en stor fornøjelse at arbejde med de spillere som har et stort talent, men samtidig er villig til at arbejde rigtig hårdt for tingene. Jeg mener personligt ikke at jeg har set noget der var lige så godt siden de første ungdomsspillere kom op i Rønne fB fra 88-89 årgangene. Det har givet fornyet energi som træner at spillerne har valgt at arbejde som de har gjort.

- Vi har 8 træningskampe, hvor vi skridt for skridt skal arbejde med forskellige fokus punkter, hvor det første vi skal have styr på er vores fundament som fodboldhold. Alle 8 kampe er ekstremt vigtige for mig, så jeg vil ikke spilde min tid på at have kampe hvor vi udtager 18-20 mand hvor folk kun spiller 45 minutter. Derfor udtager jeg kun 14 mand pr. kamp, så det for vores vedkommende ikke bliver en kamp hvor for mange udskiftninger ødelægger flowet i kampen. Fra første fløjt må spillerne bevise at det er dem vi skal satse på, både målt på individuel kvalitet, men lige så meget på den taktiske disciplin og forståelse for hvordan vi skal spille som hold.